• UUDISED

            • Tunnustus edukatele sulgpalluritele

              30/11/2021

              Palju õnne saavutuste puhul Rapla maakonna meistrivõistlustel sulgpallis!

              Maret Metsaäär: I koht rahvaliiga naispaaris, II koht rahvaliiga segapaaris, II koht 10.-12. kl neidude arvestuses, I koht rahvaliiga üksimängus.

              Marit Piirimees: I koht rahvaliiga naispaaris

              Emma Lisette Kadarpik: III koht rahvaliiga naispaaris, III koht 10.-12. kl neidude arvestuses, II koht rahvaliiga üksikmängus

              Gerte Visnu: III koht meistriliiga naispaaris, I koht 10.-12. kl neidude arvestuses

              Robin Kaljumäe: I koht 10.-12. kl noormeeste arvestuses

              Brenet Rohtoja: II koht 10.-12. kl noormeeste arvestuses

            • Tunnustus Karl Pärtel Aasrannale, Hanna Lotta Kadarpikule ja Getter Iris Näkile

              30/11/2021

              Palju õnne Karl Pärtel, Hanna Lotta ja Getter Iris edasipääsu eest eesti kirjanduse olümpiaadi lõppvooru!

              Aitäh juhendajale, õpetaja Ülle Mäekivile!

              Juhendaja Ülle Mäekivi: "18. novembril toimus eesti kirjanduse olümpiaadi eelvoor, mille põhjal kutsuti lõppvooru ka meie kooli võistkond: Karl Pärtel Aasrand (P3), Hanna Lotta Kadarpik (P2), Getter Iris Näkk (P3). Teemaks oli Anton Hansen Tammsaare ja Andrus Kivirähki elu ja looming.

              Olümpiaadil osales 85 võistkonda erinevatest koolidest üle Eesti: 35 võistkonda 9.-10. klassist ja 50 võistkonda 11.-12. klassist. Lõppvoor toimub laupäeval, 2. aprillil 2022 kell 12.00 Tallinnas. Lõppvooru kutsuti 10 nooremast ja 20 vanemast vanuserühmast. Teemad on samad mis eelvoorus, rohkem rõhuasetusega loomingule kui elule."

            • Saksa delegatsioon külastas Rapla Gümnaasiumi

              01/11/2021

              20. oktoobril külastas Rapla Gümnaasiumi Saksamaa Saksi-Anhalti liidumaa parlamendi Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) fraktsiooni kaheksaliikmeline hariduse töögrupp. Delegatsiooni juhi Carsten Borcherti sõnul oli nende Eestisse sõidu eesmärk koguda teavet hariduse ja digitaliseerimise teemadel. Reisi programmis olid nii haridusministeeriumi, e-Estonia Esitluskeskuse kui ka koolide külastused. Raplamaal külastasid parlamendiliikmed Rapla Gümnaasiumi, et tutvuda lähemalt kooliga, kus on muutunud õpikäsitlus, paindlik õppekorraldus, laialdaselt valikaineid ja tänapäevased õppevahendid. Rapla Gümnaasiumis kohtusid külalised kooli direktori, juhtkonna, õpilaste ja õpetajatega. Ühises vestlusringis arutleti kahe riigi koolisüsteemide erinevuste ja sarnasuste üle, jagades vastastikku väärtuslikke kogemusi ja mõtteid. Võrdlusmomente aitasid mõlema riigi kohta välja tuua ka Rapla Gümnaasiumi kümnenda klassi neli vahetusõpilast Saksamaalt. Kohtumisel jõuti mitme koostööteemani ka kogukondade tasandil. Üks ühine teema oli näiteks korvpall, sest delegatsiooni liikmete hulgas oli ka Kesk-Saksamaa korvpalliliidu juht, kes tõdes kohtumise järel, et nad pakuvad omalt poolt meeleldi Saksi-Anhalti liidumaal edasiõppimise võimalusi ka tublidele Rapla noorsportlastele.

              Kirjaridade autor ja külastuse eestvedaja saksa keele õpetaja Grete Elbrecht

              Uudis ilmus ka Raplamaa Sõnumites

        • Kontakt

          • Rapla Gümnaasium
          • +372 5696 7446
          • Kooli 8, Rapla 79513 Rapla maakond Eesti Estonia
          • 77000051
          • TP007001
        • Logi sisse