• UUDISED

            • Tunnustus "Sportlik kool"

              24/10/2022

              Rapla Gümnaasiumi tunnustati 2021-22. õppeaasta sportlikuks kooliks olemise eest.

              Eesti Koolispordi Liit tunnustab igal aastal "Sportliku kooli" märgisega kooli, mis kogub hooaja peale gümnaasiumite arvestuses kokku 10 punkti .

              EKSLi eesmärgiks on tõsta Eesti üldhariduskoolide sportliku aktiivsust, innustada koole panema kokku võistkondi erinevatel spordialadel ning motiveerimaks õpetajaid käima erinevatel koolide vahelistel vabariiklikel võistlustel ja läbi selle pakkuma õpilastele sportliku väljundit.

              Palju õnne kooli väärikalt esindanud sportlastele ja kehalise kasvatuse õpetajatele Erika Šefer-Müllerile ja Kustas Põldojale!

            • I koht luulekonkursil

              19/10/2022

              Kaspar Koit (T1) saavutas laste ja noorte kirjandusfestivali Luup luulekonkursil gümnaasiumi arvestuses 1. koha. Kaspar saatis konkursile 3 tööd. Lisaks 1. koha luuletusele märkis žürii ära Kaspari teise luuletuse pealkirjaga "Tahaksin metsa". Kasparit juhendas õpetaja Ülle Mäekivi.

            • "Aasta haridustegu 2022" tiitel mentorsüsteemi loomise eest

              11/10/2022

              "Aasta haridustegu 2022" Rapla maakondliku piirkonna laureaadi tiitli pälvis Rapla Gümnaasium!

              Aastaharidusteo auhinnaga tunnustatakse koolieelse lasteasutuse, üldhariduskooli, kutseõppeasutuse, kõrgkooli ja haridusvaldkonnas tegutseva organisatsiooni või ühenduse viimase kolme aasta ettevõtmist, millega on märkimisväärselt panustatud õppimise ja õpetamise arendamisse ning mis väärib esiletõstmist ja jagamist. 

              Rapla Gümnaasiumi tunnustati laureaadi tiitliga mentorsüsteemi loomise eest.  Mentori ülesanne on õppija arengu toetamine ning tänaseks on meil koolikultuur, kus õpetaja ja õppija on õpipartnerid ning kus partnerlusel põhinevad suhted loovad ennast juhtiva õppija arendamiseks sobiva koolikultuuri.

              Palju õnne meie kooliperele ühisel jõul loodud mentorsüsteemi eest pälvitud laureaadi tiitli puhul!

            • Rapla valla aasta õpetaja 2022

              07/10/2022

              Rapla valla aasta õpetaja 2022 tiitli pälvis Maarika Laanisto

              2021.a kevadel lõpetas Rapla Kesklinna Kooli kümnes klassitäis noori, kelle jaoks Maarika oli klassijuhataja. Alati tasakaalukas, malbe, toetav ja sõbralik. Õpetaja Maarika on seda meelt, et igaüks on eriline omal alal. Füüsika õpetajana on Maarika korduvalt kutsunud gümnaasiumi klassidele TÜ teadusbussi külla, et laiendada õpilaste silmaringi ning suurendada ainete vahelist integratsiooni. Kesklinna Kooli teadusprojektis "Saja hullu teadlase öö", mis 2019. aastal võitis Eesti haridustehnoloogia aastaauhinna, on Maarika alati olnud füüsika-keemia töötoa juhendajaks ja kogu projekti üheks kaasloojaks. Olles ise korraga tööl kahes koolis - Rapla Kesklinna Koolis ning Rapla Gümnaasiumis - oskab Maarika märgata mõlema kooli tugevusi ning jagada kolleegidele nõuandeid õppetöö parendamiseks.

              Nominentide seas oli ka Rapla Gümnaasiumi saksa keele õpetaja Grete Elbrecht

              Grete on südamega oma tööd tegev õpetaja kõigile saksa keelt õppivatele noortele ja mentor oma menteedele. Ta oskab suurepäraselt õpetada oma ainet – saksa keelt, suutes sütitada õppijaid ja saavutada tulemusi, mis on eeskujuks teistele. Tulemused olümpiaadidel kõnelevad väga heast tööst. Mentoritöös on õppijad tagasisidena välja toonud, et Grete leiab alati aega ärakuulamiseks, on toetav nii muredes kui ka rõõmudes, oskab motiveerida ja hoiab konfidentsiaalsust. Grete on üks õpetajatest, kes on suureks toeks Saksamaalt tulnud vahetusõpilastele.

              Lisaks otsesele õpetajatööle panustab Grete ka õppijate üldisesse arendamisse Goethe-Instituudi erinevate ettevõtmiste koolimajja toomisega, näiteks näitused ja muud üritused „Saksa kevade“ raames. Kooli jõuab ka koostöö Saksamaa Liitvabariigi Suursaatkonnaga Eestis, koostöö Rapla maakonna ning Saksamaa Kaiserslauterni maakonna vahel.

              Noorte mitmekülgsele arendamisele on Grete kaasa aidanud ka valikaineõpetajana. Noored valivad meelsasti saksa keele õppimise kolmanda keelena, samuti on väga populaarsed „Sissejuhatus giidindusse“ ja „Giidina kodukandi ajaloolistes paikades“.

              Samuti peab Grete oluliseks koostööd kolleegidega.

              Palju õnne tunnustuse pälvinud nominentidele ning Rapla valla aasta õpetaja Maarika Laanistole!

            • 10.-12. klasside korvpalli meistriliiga võitja 2022

              06/10/2022

              4. oktoobril, toimus 10.-12. klasside korvpalli meistriliiga Raplas Sadolin Spordihoones. Samal võistlusel eelmisel kolmel aastal teiseks jäänud Rapla Gümnaasiumil õnnestus teha vigade parandus ja seekord võidukarikas endale võtta. Meist tahapoole jäid sellised koolid nagu Viimsi Gümnaasium, Iisaku Gümnaasium, Jüri Gümnaasium, Gustav Adolfi Gümnaasium, Ülenurme Gümnaasium, Kunda Ühisgümnaasium, Tallinna Ühisgümnaasium, Saku Gümnaasium ja Paide Gümnaasium. 

              Rapla Gümnaasiumi võistkonnas mängisid: Kaarel Välb, Karmo Kilk, Kristofer Alex Jeanty, Marcus Sadõhov, Rico Robin Rikk, Rasmus Jakk, Aleks Runnel, Silver Loorents, Hendrik Niklus, Henri Vanem. Meeskonda juhendas õpetaja Kustas Põldoja.

              Tubli töö, noormehed! Elagu Rapla Gümnaasium!

            • Vanemate koosolekud

              06/09/2022

              Uus õppeaasta on hoo sisse saanud. Esimesed tunnid on toimunud, õppijad on valikainete valimisega hakanud kokku panema oma õppekavasid, esimesed lennukohtumised on selja taga, ees ootavad uued kohtumised mentoriga.

              Secunda ja Prima vanemate koosolek toimub 15. septembril kell 18:00-18:45 veebis.

              Tertia vanemate koosolek toimub 19. septembri kell 18:00-18:45 veebis ja koolimajas. 

              Lingid koosolekutega liitumiseks saadetakse Stuudiumi suhtlusesse.

            • Info sisseastujatele

              27/06/2022

              Alustasime sisseastumiskeskkonnas õppima asumise kutsete välja saatmist sisseastujatele, kelle dokumendid vastavad vastuvõtutingimustele.

              Kutse vastu võtmise peavad sisseastumiskeskkonnas kinnitama nii sisseastuja kui lapsevanem (info sisse logimiseks saadetakse lapsevanemale juba registreerimise hetkel).

              Pärast kutse vastu võtmist tuleb keskkonnast alla laadida süsteemi poolt loodud DigiDoc fail, kuhu on vaja vaid lisada allkiri ning laadida digiallkirjastatud fail uuesti keskkonda. Seejärel ilmub vastuvõtutaotlus koolile üle vaatamiseks ning kinnitamiseks.

              Ühes taotluse esitamisega teeb tulevane Rapla Gümnaasiumi õppija sisseastumiskeskkonnas ka oma matemaatika ja teise võõrkeele valiku. Lisainfot saab lugeda siit http://tiny.cc/3ffsuz

               

            • Tunnustus Leif-Olaf Lokile

              24/05/2022

              20. mail möödus meepealinnas, Karksi-Nuias mesilaste päeva tähistamine luuleridade saatel ning anti kätte auhinnad mesilaste päeva luulevõistlusel osalejatele.

              10.-12. klassi arvestuses saavutas I koha Leif-Olaf Lokk. Juhendas Ülle Mäekivi.

      • Kontakt

        • Rapla Gümnaasium
        • +372 5696 7446
        • Kooli 8, Rapla 79513 Rapla maakond Eesti Estonia
        • 77000051
        • TP007001
      • Logi sisse